Nazdar,

tak Vás musím informovat o dění na metalovém nebi….

Minulý týden jsem si vyjel na fesťák do Vizovic. Již to místo bylo velmi strategické, pročež tam vaří skvělé lihoviny k pobavení. Pouze poloha obce Vizovice je od nás trochu daleko… Dorazil jsem na místo ve čtvrtek odpo za mírného deště. Kamarádi z práce mi již drželi fleka na stan, tak jsem se „ubytoval“ a šel jsem na plac. Lidí neustále přibývalo, ale cisterny s PilsenUrquell byly nonstop připraveny čepovat zlatavý mok.

Celá akce byla v areálu R. Jelínka a stráně okolo patřily právě stanovému „městečku“. Ve čtvrtek asi nejlepší byli Rage +  orchestr, takové křížení metálu se symfonií. Pokouší se o to kde kdo, ale je to prostě zajímavý… Znalci ale pravili, že z tý kapely odešel nejlepší bubeník světa, a že to je znát.. no nevím… Jo vlastně ještě před nima hrála Die Happy s tou dcerou od Jandy – takovej Hard rock. Pak byla Vypsaná fixa a ještě nějaký Finové, ale to už jsem šel zaujmout polohu ležícího střelce.

V pátek jsem začal pivem (to je překvápko) a zhlédnul HardCoreovou kapelku Fourth Face , což byl pěknej odvaz, takový Krucipusk v jiném balení. Od 13-té hoďky hráli Torr ve starém složení (Ota už má po vojně) a mazali to jako za mlada: Exorcist, Kult ohně, Armagedon, Kladivo na čarodky, prostě chlív… Byl jsem v poprvé a naposled v první lajně… Pak jsem si šel oddychnout a přišel jsem až na The Tommys – Angličanky, zaujala mě bubenice, takhle do toho nemlátí ani Lars Ulrich – byla fakt dobrá… Pak hrál Tleskač, to jsou tý plzeňácí, velká sranda, dechová sekce opět dělala legraci. Pak byli Norther , to už si nepamatuju. Pročež pak byla ta Anna K, tak jsem se vydal do druhé stage. Sponzorovala to Petra – tabačka Kutná Hora, měli tam spoustu vychytávek, prostě si kup krabku a máš o zábavu postaráno. Od půl osmý tam hrál Miloš Dodo Doležal, tak takhle jsem se nepobavil už dlouho. Strašně skvěle hrál na kejtru (ještě tam byla basa a bubny), musím uznat, že to umí… Hrál věci od Hendrixe a pak hodně ze starýho Vitacitu – Nechte zvony znít, Poutník, Sibyla (ani nevím jak se to píše), lidi řádili jak svině, kelímky s pivem nadskakovaly na stolech. Jako host hrál Dodo junior (basa), taky dobře smaží… Vypadl jsem ze stanu, když na hlavním končil Uriah Heep, takový obstarožní pánové… Pak už přišly hvězdy večera Motorhead, řidítkovej rockenroll, čekal jsem je lepší… Od jedný v noci začali After Forever, to bylo moc hezký, ta ženská má hlas, bohužel já jsem hlas už neměl, tak jsem to šel zalomit….

V sobotu dopo jsme šli okouknout okolí, zůstali jsme viset v jedný nádherný putyce na konci Vizovic. Škoda, že jsem to nějak prokaučoval a projel jsem Debustrol – tak někdy příště… Pak byly nezáživný kapelky až na Silent Stream of the ……, banda z Moravy s cimbálovým doprovodem – mám je rád a byli dobří… a hlavně zase příjemný ženský hlas… Pak nastoupili punkeři, až v podvečer Epica. Opět náramná zpěvačka. To jsem si též užil… Večer se blížil, již za tmy nastoupili Stratovarius – finští Helloween, spíďárna, celkem slušně zahraný… Potom jsem zvládnul finský Children of Bodom, powermetal čičo, šlo to… Odcházel jsem za zvuku In Extremo, hoši z Německa, metloš s přídavkem veselých popěvků… a pak hají….

Neděle byla již od rána ve znamení pekelnýho vedra, což bylo už neúnosný a tak jsem zkouknul Memoria, též moravská partička… Po polednu jsem zboural vigvam a nechal jsem se vést zázrakem jménem české dráhy….. tož jsem akorát neviděl Hammerfall a Sepulturu, co se dá dělat….

Neustále jsem doplňoval tekutiny plzínkou a sem tam jsem přidával jako aditivum Jelínka, protože na počátku všeho byla švestka!!!!! akce to byla zdařilá, musím uznat, že zvuk byl nádhernej a chlív pořádnej. Za rok si to snad zopáknu, pročež metálu není nikdy dost!!!! Jsem zmetalizovanej až na půdu…. svět je jeden velkej votvírák a kytary jedééééééém….

Tak zdarec jak sviňa!!!

MartyS